Christina

Christina Geertsema

“Waarom wil je het beste bewaren voor het laatst? Terwijl God jou het beste nu al wil geven! Wacht niet, Hij houdt de deur voor je open. Verstop je niet langer voor Hem, er is zoveel meer voor jou!”

Zo staat Christina tegenwoordig in het leven. En daar heeft onze God voor gezorgd. Lees hoe dat ging:

“Ik verstopte mij ook en wilde mijn regie in eigen handen houden. Ik verstopte mij in, wat ik dacht, veilig wereldje. Een wereld vol met zelfdestructieve handelingen, omdat ik niet wist om te gaan met emoties en stress. Stress staat al centraal vanaf toen ik een klein meisje was. Ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s) kunnen je leven beïnvloeden en bepalen. Hierdoor werd bij mij op 15 jarige leeftijd Diabetes type 1 vastgesteld. Vroeger praatte je niet over de oorzaak, er werd veel in de doofpot gegooid. Stress kan je werkelijk ziek maken. Zo kreeg ik later de diagnoses fibromyalgie (dit verdween in 2013), borderline wat later DSM-5 PTSS werd en BED (eetstoornis, waardoor ik obesitas kreeg). Ik zou mijn leven lang hiermee moeten leren omgaan, met therapieën (gestopt in 2012) en medicatie (medicatie gestopt in 2015). Mijn vertrouwd wereldje, moeilijk om los te laten, ondanks mijn bekering en doop in 2004.

Afgelopen zomer ging ik weer door een diep dal, ik vroeg aan God: Wanneer houdt het eens op, ik kan het niet meer aan. Al mijn ellende uit mijn leven kwam opnieuw aan mij voorbij. De duivel maakte hier misbruik van en liet mij de weg van duister en dood zien. Maar God niet, Hij wilde mij iets laten zien, iets duidelijk maken, om het een plekje te geven. Hij zei: “Als je op Mij vertrouwd en Mij de leiding in je leven wilt geven, komt alles goed!” Het werd voor mij toen zo duidelijk en ik voelde mij zo sterk. God pakte mijn hand en leidde mij de weg, ik durfde uit te stappen en alles veranderde radicaal. God liet mij wegen zien, die ik anders nooit zou durven te gaan. Ik stapte uit mijn comfortzone en kijk wat God heeft gedaan en nu nog steeds doet. God gaf mij uitdagingen, waar ik normaal tegen zei: nee, dat kan ik niet! De uitdaging om uit de scootmobiel te stappen en om weer te gaan fietsen. Uitdagingen om te sporten, af te vallen en weer gezond te worden. Geen zelfdestructieve handelingen meer, omdat hiervoor de liefde van God in de plaats kwam. Ik mag weer leven omdat ik de bevoegdheid van God heb gekregen om in kracht te functioneren. Woorden hebben kracht: “Ik kan alles omdat bij God niets onmogelijk is!” De duivel heeft niets liever dan dat het slecht gaat met jou. Terwijl God het beste wil voor jou, Wacht niet tot het laatste moment, Hij wil dit nu ook voor jou!”