Daniel Smit

Op 25 februari 2019 kwam er een keerpunt in mijn leven. Ik vocht al tijden tegen een zware depressie. Alles liep mis op school, de stage en ook thuis zonderde ik mij steeds meer af. Ik voelde mij minderwaardig, ongewild en was ervan overtuigd dat iedereen alleen maar tot last was. Uiteindelijk besloot ik om een eind aan mijn leven te maken.

De voorjaarsvakantie zou mijn week van afscheid worden. Niemand had iets door. Ik deed iedereen geloven dat er niets aan de hand was. Op de zondagavond van die week ging ik als laatste naar bed. Mijn eerste poging mislukte. Ik was bang en radeloos. Voordat ik weg raakte dacht ik aan de mogelijkheid dat ik in de hel zou komen. Een paar uur later werd ik met vreselijke buikpijn wakker. Ik vertrok met heftige buikpijn en lood in mijn schoenen richting bus. Thuis wisten ze niet beter of ik ging naar stage. In werkelijkheid reed ik een paar keer heen en weer van Groningen naar Drachten en omgekeerd.

In de middag kwam ik thuis om een paar uur later mijn niets vermoedende zus naar de bus te brengen. Ik zwaaide haar uit totdat ze uit mijn zicht was. Thuisgekomen nam ik voor het laatst afscheid van de hond. Enkele ogenblikken later stond ik op de zoldertrap met een strop om de hals. Op het moment dat ik wilde springen hoorde ik een stem die zei: “Nee, niet zo, haal de strop van je hals en kom van de trap af” . Met een enorme kracht werd ik van de trap gehaald. Later wist ik het zeker: Dit was God die tot mij sprak. Hij had mij weer opgericht.

Kort daarna kwam ik iemand van Victory Church tegen. Hij kwam op een avond bij ons met zijn gitaar, zegende ons huis en sprak woorden van troost en bemoediging. Gods liefde scheen door hem heen. God heeft ons echt bij elkaar gebracht. Hij nodigde mij uit om mee te gaan naar de bijbelstudie en de zondagsdiensten. Toen begon voor mij het herstel.

In Jezus’ striemen is ook mijn genezing volbracht. In de gemeente van de Victory Church voel ik zoveel liefde en warmte. Ik kreeg een liefdevolle relatie met God en bloeide weer helemaal op. Mijn Hemelse Vader bouwde mij weer op. Ik werd vervuld van de Heilige Geest. Mijn moeder en zus werden ook aangeraakt door God. Hij heeft een hoopvolle toekomst voor ons en een plan voor ons leven.

Op 19 mei 2019 ben ik gedoopt! Dank U Heer Jezus voor Uw offer aan het kruis. In dankbaarheid heb ik mijn hart aan U gegeven.

Daniël Smit

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp