God van herstel

Het volgende artikel is gepubliceerd in het magazine van Nehemia Ministries International en geschreven door Hella Malawer

Toen Jezus in mijn leven kwam, was ik aan het einde van mijn kunnen gekomen. Ik zat vast in depressie en had last van angstaanvallen.
Ik had alles geprobeerd om hieruit te komen, therapie, hypnose en uiteindelijk naar de psychiater. In plaats van dat dingen beter gingen, ging het juist slechter. Toen Jezus in mijn leven kwam, was de gedachte dat ik niet meer wilde leven meteen weg, en begon er een nieuwe doorstart met Hem.

Ik kreeg een bijbel en ging naar een gemeente, ik wilde deze Jezus leren kennen die mij zo had aangeraakt. Toen ik Markus 5 las over vrouw die al jaren aan bloedverlies leed, zag ik een aantal dingen die ik had meegemaakt. In vers 26 staat dat zij naar vele doctoren was geweest en ze had alles gegeven, maar in plaats van beter te worden werd het alleen maar erger.

Ook ik had van alles geprobeerd en ging niet vooruit!

In die tijd als je hieraan leed was je onrein en mocht ze eigenlijk helemaal niet in de menigte zijn. Ze leefde geïsoleerd voor 12 jaar, zo voelde ik mee ook vaak. Wat een moed had deze vrouw, dat ze deze stappen nam, ik denk dat ze dacht, “Alles of niets, maar zo wil ik niet verder”.

Door angst nam ik steeds minder deel aan het sociale leven en werd mijn wereld steeds kleiner. Ik wilde ook niet verder op de manier waarop ik toen leefde; dat was niet meer leven, maar overleven!

Zij drukte door en raakte Zijn kleed aan (vers 27) want daar had ze haar geloof op gezet (vers 28) en ze werd onmiddellijk genezen (vers 29)Toen Jezus vroeg, wie heeft mij aangeraakt, durfde ze toch te zeggen dat zij het was en wat erna gebeurde vind ik zo mooi.  Jezus zei niet toen ze het vertelde, “Jij mocht hier helemaal niet komen want je was onrein”, maar Hij zei “Dochter en je geloof heeft je heel gemaakt”.

Hij herstelde op dat moment haar identiteit, en zo heb ik dat ook ervaren.
Ik voelde me door alles een nobody, de depressieve, die tot niets komt.
Toen ik echter in Romeinen 8 vers 15 en 16 las dat ik nu Zijn kind en dochter was , gaf dat aan dat ik de moeite waard ben voor Hem.

Steeds meer begon ik te ontdekken hoe veel God van ons en mij houdt. Een vertaling zegt dat dit betekent dat we op een plaats zijn waar we thuishoren. Hij geeft ons weer die plaats van waarde en de kracht.
Die kracht van God die haar heel maakte, is ook voor ons.

God kijkt zo anders naar ons, ik keek naar mezelf op grond van wat er niet goed was, Hij kijkt naar mij als Zijn dochter en door het offer van Jezus aan te nemen heb ik een hele nieuwe positie in het leven en ben ik een nieuwe schepping. En Hij heeft ons vrouwen ook met een doel gemaakt, die niet beperkt wordt door culturele beperkingen. Ik geloof dat in deze tijd God Zijn dochters gaat herstellen zodat we gaan doen, waarvoor God ons geroepen heeft. Dat we samen met de mannen God dienen, wat zal dat krachtig zijn!

Als je kijkt naar de vrouw in Spreuken 31 zie je die vrouw met mogelijkheden. In de Nederlands vertaling staat er boven “de deugdelijke huisvrouw”, maar in het Hebreeuws betekend het een kracht op aarde.
Deze vrouw is door God bekrachtigd om de dingen te doen, vers 25 in de Amplified Bible zegt dat ze bekleed is met sterkte en waardigheid en dat haar positie sterk en zeker is.

Ik ben God zo dankbaar voor het herstel wat Hij in mijn leven heeft gedaan, waardoor ik nu predik en mensen kan bemoedigen en door mijn getuigenis kan laten zien dat God een plan heeft ook voor vrouwen.
Ik spreek in onze gemeente en soms ook in andere plaatsen en dan vertel ik wat God in mijn leven heeft gedaan en dat Hij dat ook voor anderen wil doen. Ik, die bijna nergens meer heen durfde en veel alleen thuis zat, sta nu te spreken voor mensen.

Echt een totaal ander leven, Hij is gekomen om ons een leven te geven en niet overleven. Dat we allemaal een plaats hebben waardoor God Zijn Gemeente kan bouwen.

Misschien zit jij nu in een situatie waar je herstel nodig hebt, of op een plaats waar je alleen bent. Dan bid ik dat als je dit leest, je weer de moed zult hebben, om net als de vrouw uit Markus 5, te geloven dat God je wil en kan herstellen! Dat je gaat functioneren in wat God in je heeft gelegd en voor je heeft bedoeld. Voor mij was en is het nog steeds nodig dat ik weet hoe Hij mij ziet, ik leerde de waarheid kennen en dat werd steeds meer realiteit voor mij en dat brengt vrijheid. Dit lees je in Johannes 8 vers 31 en 32.

Dit alles wilde ik met jullie delen opdat we weer de krachtige Esthers, Deborah’s, Hannah’s en Maria’s zullen zijn zoals God dat heeft bedoeld!

En dat bid ik ook voor jou, lieve lezer!
Wie weet komen we elkaar nog eens tegen.

Liefs,

Hella Malawer.